top of page

word vriend van zevenpop

pop

rock

band

ZevenPop festival presenteert met trots Rosemary’s Sons

 

Rosemary's Sons zijn terug! 

Het is een tijdje geleden dat we iets van ze gehoord hebben, maar het broederschap van Rosemary’s Sons is weer bij elkaar gekomen om nieuwe ideeën uit te wisselen en songs te schrijven. Met een nieuw, vierde album als resultaat: Take the day, own the night. 

Na 3 succesvolle en veelgeprezen albums en tours stoppen Rosemary's Sons in 2010. 10 jaar intensief leven in en voor de muziek was genoeg voor het broederschap. Maarten van Damme stapte over naar Racoon, Thomas Lina zette zijn lang gekoesterde solocarrière voort. Ad van Halteren, Bart Herber en Martijn Hagens trokken zich terug uit de muziek business om andere doelen in het leven na te streven. Maar in de Corona-tijd komen deze drie vrienden weer bij elkaar om talloze ideeën vorm te geven. Met als resultaat het nieuwe album “Take the day, own the night”, geproduceerd door Joost van den Broek bekend van zijn internationaal geprezen werk. Het album bevat voornamelijk Amerikaans georiënteerde poprock, de teksten illustreren een beschouwende kijk op het leven. “Take the day, own the night” is een eerlijk en toegankelijk poprockalbum. 

Elke maand een release op digitale muziekplatforms

Nummers van het nieuwe album zijn inmiddels op de digitale muziekplatforms als Spotify, Deezer en Apple music te beluisteren. Vanaf juli 2022, met de release van de single “Come as the rain”, worden maandelijks nieuwe nummers uitgebracht waarbij The Sons toewerken naar de release van het album op 7 april 2023. 

Live shows vanaf maart

Vanaf 10 maart treden Rosemary’s Sons, inmiddels versterkt met Joris Kuys op gitaar, Julien Verveer op bas en Jeroen Ermens op toetsen, in het land op. Eerder deelde de band het podium met o.a. Bon Jovi, Bryan Adams, Bush, The Cranberries, Bløf, De Dijk, Krezip en Ilse DeLange, was een graag geziene gast in het clubcircuit en deed verschillende tours met o.a. Zita Swoon en Beef. Op Lowlands waren ze 3 keer te zien en daarnaast speelden ze ook op bekende festivals als Bospop, Paaspop, Indian Summer etc. 

Samenwerkingen

Rosemary’s Sons hebben samengewerkt met o.a. Ilse DeLange, Stevie Ann, J.W. Roy, René van Barneveld (Urban Dance Squad, Fatal Flowers), Armin van Buuren (Golddigger) en op het nieuwe album met Yori Swart (o.a. Ilse de Lange), Merijn van Haren (Navarone) en Maarten van Damme (Racoon). 

 

Discografie

In 2002 brengt de band “Shine” (feat. Ilse DeLange) uit. Het staat 2 weken op 1 in Cyber top 100 en haalt de 34e plaats in de Nederlandse single Top 100. Het album “All In Hand” (geproduceerd door Oscar Holleman voor Warner Music) dat daarop volgt haalt de 30e plaats in de Nederlandse album Top 100. Drie jaar later in 2005 komt “St Eleanor’s Park” (geproduceerd door Oscar Holleman voor V2 Records) uit en bereikt positie 45 in de Nederlandse album Top100. Het in 2009 uitgebrachte “Home Sweet Home” (geproduceerd door Patrick van Hofwegen voor CNR Entertainment) kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse alternatieve Top 30 en behaalde als hoogste positie nummer 78 in de Nederlandse album Top 100. Het vierde album “Take the day, own the night” vindt op 7 april 2023 zijn levenslicht. De come back single “Come as the rain” genereerde radio-aandacht op Radio 2, Radio 1, Radio Veronica en Radio 5. 

Rosemary's Sons zijn te zien op Zevenpop Festival - Zevenbergen - Moerdijk - Noord Brabant

  • Facebook
  • Instagram
Zevenpop Festival - Rosemary's Sons
7Pop Zevenbergen

ROSEMARY'S

SONS

bottom of page