top of page

word vriend van zevenpop

GUEST

SPEAKER

ZevenPop festival presenteert met trots Leo Blokhuis

Leo Blokhuis (Zevenbergen, 1961) vindt zichzelf meer een muziekliefhebber dan popprofessor, een titel die hem vaak wordt toegedicht. De liefde voor muziek (en zaken die daar mee te maken) hebben belijdt hij in zijn boeken, radioprogramma’s (op NPO Radio 2), in tv-programma’s, waarvan Top 2000 a Gogo wel de bekendste is, en in het theater. Zijn theaterprogramma’s maakt hij meestal samen met zijn echtgenote Ricky Koole.

Daarnaast presenteerde hij de afgelopen jaren de tv-serie ‘Achter de Dijken’. In 2019 kwam zijn eerste roman uit, ‘Blauwe Zomer’, in 2020 zijn laatste muziekboen, ‘Berlijn, Muzikale Revolutie’. Leo vertelt graag over muziek, geïllustreerd met muzikale fragmenten en met veel oog voor detail. De verrassende oorsprong van bekende nummers, de grote lijnen in de ontwikkeling van muziek en de bedding van die muziek in de tijd en maatschappelijke bedding komen vaak aan bod.

 

In hoog tempo voert hij langsbekende en minder bekende liedjes en toont verbanden in muziek en maatschappij. Voor de tv-programma’s waar hij voor werkt sprak hij met grote en onbekende artiesten, waaronder Paul McCartney, Mick Jagger, Percy Sledge, Roger Waters, leden van Radiohead, R.E.M. en Supertramp.

 

In 2008 won hij de Pop Media Prijs voor zijn “enorme feitenkennis” en zijn “liefde voor het liedje”. In 2011 won hij met zijn boek ‘The Sound of the Westcoast’ de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van het jaar.

Leo Blokhuis te zien op Zevenpop Festival - Zevenbergen - Moerdijk - Noord Brabant

  • Facebook
  • Twitter
Leo Blokhuis
Leo Blokhuis
Leo Blokhuis
Leo Blokhuis
Leo Blokhuis
7Pop Zevenbergen

LEO BLOKHUIS

bottom of page